Presentatie | Netwerken | Opleiding | Training | Workshop | Referral | Netwerk


Home Opleidingen & Presentaties Data & Prijzen Hun ervaring Wie zijn we? Artikels & Pers Netwerk & referral tools Contact
Boek/CD Thuiscursussen Open cursus Gratis e-course Gratis tips Lees de blog  

Presentatie | Netwerken | Opleiding | Training | Workshop | Referral | Netwerk

Netwerk tools, referral tools, hulpmiddelen bij het netwerken

Om efficiënter en effectiever te netwerken zijn er een aantal tools of hulpmiddelen ter beschikking.

Hieronder vind je een lijst van tools en hulpmiddelen die jou of je organisatie zullen helpen om enerzijds meer visibiliteit te krijgen en anderzijds beter de contacten op te volgen. Je vindt tevens nog enkele andere tools en verwijzingen naar boeken rond de onderwerpen netwerken en referrals.

Klik op de link van de tool die jou interesseert en je krijgt meer uitleg over deze tool, waarom deze belangrijk is en bij welke aanbieders je terecht kan.

Visibiliteit verhogen

Onderhouden contacten als persoon

Onderhouden contacten als organisatie

Boeken

Visitekaartjes

Website

Blog

Websites om te netwerken

V-Card

Business Card Readers

Plaxo

LinkedIn Toolbars

Xobni

Texter

Gratis en goedkoper telefoneren

Autoresponders

Software voor nieuwsbrieven

Boeken

 

Visitekaartjes

Wat? Visitekaartjes zijn een handig, goedkoop, onmisbaar en onderschat marketing instrument.
Waarom?

1) Help andere mensen om jou terug te vinden door je contactgegevens mee te delen (op de voorkant).

2) Help andere mensen om jou te onthouden door iets te delen (op de achterkant). Op het kaartje van een team lid van Networking Coach staan bv 30 woorden om dit team lid beter te leren kennen en een verwijzing naar de kosteloze e-course over netwerken.

Meer tips omtrent visitekaartjes zijn te vinden op de website van het netwerk boek "Let's Connect!": www.letsconnect.be.

Aanbieder Website Opmerkingen
Vistaprint www.vistaprint.com

Op deze website kan je zelf het ontwerp van je visitekaartje uploaden en goedkoop laten drukken.

Je kan zelfs 250 gratis visitekaartjes krijgen! Gebruik deze echter niet als professioneel visitekaartje, want op de achterkant staat er "Voor gratis visitekaartjes, bezoek www.vistaprint.com". Deze gratis visitekaartjes zijn echter wel handig als persoonlijk visitekaartje.

Een andere toepassing van visitekaartjes is om er tips op te drukken. Bij ons is dat bv. 10 tips om effectiever, efficiënter en met meer plezier te netwerken op een receptie of ander evenement.

 

Website

Wat? Op zijn minst je online visitekaartje, hopelijk nog veel meer.
Waarom?

Tegenwoordig kan een organisatie niet meer zonder website. Al is het maar één pagina die de contactgegevens bevat.

We adviseren echter om nog wat meer informatie te verstrekken. De reden is dat mensen uit jouw netwerk anderen kunnen verwijzen naar jouw website. Dit maakt het voor hen gemakkelijker om partijen die interesse hebben in jouw organisatie (zoals klanten, leveranciers, medewerkers, pers en anderen) een eerste indruk te laten krijgen. Zorg dus dat deze goed is.

Aanbieder Website Opmerkingen
Godaddy www.godaddy.com

Heel goedkope registratie van domeinnamen (inclusief e-mail): vanaf 6.85 US dollar per jaar !

Er is ook een gratis webpagina inbegrepen. We raden echter aan om deze niet te gebruiken aangezien er bovenaan reclame staat. Investeer een paar extra euro's in hosting (= een "thuisbasis" voor je website) zonder reclame.

Godaddy biedt daarnaast nog een heel aantal andere diensten op het vlak van websites en online marketing aan.

 

Blog

Wat?

Blog is de afkorting van weblog. Het is ontstaan als een soort dagboek op het Internet. Eigenlijk is het een eenvoudige website die zeer gemakkelijk op te zetten en te gebruiken is.

Tegenwoordig zijn er heel veel mensen die bloggen, zowel professioneel als persoonlijk. Zij schrijven hun ideeën, meningen op regelmatige of onregelmatige basis neer. Zelf gebruikt Jan de blog "The Networking Coach's Opinion" (www.how-to-really-use-linkedin.com/blog/) om tips te geven, zijn ervaringen m.b.t. netwerken of referrals te delen en interessante nieuwtjes mee te geven.

Waarom?

Zeker als je geen website hebt, is het de moeite waard om te overwegen een blog te beginnen. Het is gemakkelijk en snel op te zetten en te gebruiken.

Extra reden om een blog te beginnen (naast een bestaande website): een blog wordt door zoekmachines zoals Google "hoger ingeschat" dan gewone websites. De redenering daarachter is dat websites meer marketing praatjes verkopen terwijl de interessante content zonder commerciële bijbedoelingen meer te vinden is op blogs.

Als je compleet nieuw bent in de wereld van blogs, kan je de tour van Blogger eens bekijken op www.blogger.com

Zorg tevens dat je blog gevonden wordt in de zoekmachines nadat je een nieuw bericht hebt geschreven. Hiervoor kan je zogenaamde "Ping services" gebruiken. Dit zijn er enkele:

Aanbieder Website Opmerkingen
Wordpress www.wordpress.com

Gratis en eenvoudig op te zetten.

Dit is de website die we zelf gebruiken voor de blog van Jan: "The Networking Coach's Opinion": www.how-to-really-use-linkedin.com/blog/.

Vroeger hadden we een betalende account bij TypePad, maar na een congres te hebben bijgewoond waar Armand Morin aanraadde om WordPress te gebruiken, zijn we overgeschakeld. En met succes: de blog komt hoger in de zoekresultaten.

WordPress biedt ook software aan om blogsoftware op je eigen server te draaien. Dit is echter niet nodig, je kan net zoals wij de website gebruiken.

Blogger www.blogger.com

Gratis en eenvoudig op te zetten.

Waarschijnlijk de meest gebruikte blogservice ter wereld. Eigendom van Google.

 

Websites om online te netwerken

Wat?

Netwerken via het Internet is hot. Meer nog, het is een manier om professioneel contact te leggen en te onderhouden die heel wat voordelen biedt.

Waarom?

Online netwerken bieden vele voordelen. Om te beginnen ben je onafhankelijk van plaats en tijd om contacten te leggen en te onderhouden.

Een ander voordeel is dat profielen op online netwerken erg "gewaardeerd" worden door zoekmachines zoals Google. Zij komen dus vrij hoog in de resultaten van de zoekmachines. Als je voor jezelf en/of voor je organisatie meer visibiliteit wenst, is het aanmaken van een profiel op dit soort websites dus erg interessant.

Een extra bijkomend voordeel is dat links naar je website vanuit je profiel ook je eigen website helpen om hoger te scoren in de resultaten van zoekmachines.

Meer informatie over online business netwerken kan je vinden in het netwerk boek "Let's Connect!": www.letsconnect.be.

Aanbieder Website Opmerkingen
LinkedIn www.linkedin.com

Gratis of betalend lidmaatschap.

De grootste online business networking website wereldwijd.

Bekijk het profiel van Jan op LinkedIn.

Ecademy www.ecademy.com

Gratis of betalend lidmaatschap.

Een kleinere gemeenschap dan LinkedIn, maar met een échte netwerk attitude: mensen helpen elkaar echt verder. De lokale verantwoordelijken organiseren tevens evenementen waar de leden (en gasten) elkaar ook kunnen ontmoeten zodat het niet enkel bij virtuele contacten blijft.

Voor een gratis lidmaatschap, klik op de volgende link: http://www.ecademy.com/account.php?op=signup&xref=58355.

Bekijk het profiel van Jan op Ecademy.

Xing www.xing.com

Gratis of betalend lidmaatschap.

Een kleinere gemeenschap dan LinkedIn, maar groter dan Ecademy. De lokale verantwoordelijken organiseren tevens evenementen waar de leden (en gasten) elkaar ook kunnen ontmoeten zodat het niet enkel bij virtuele contacten blijft.

Voor een "trial versie" van 1 maand gratis Premium Membership, klik op deze link (of copy/paste deze in een browser venster): http://www.xing.com/go/invite/369921.1cb7f5.

Bekijk het profiel van Jan op Xing.

Netwerklounge www.netwerklounge.be

Gratis lidmaatschap.

Een kleine gemeenschap in Vlaanderen voor de bezoekers van het Business Netwerk Café (www.businessnetwerkcafe.be) en andere geïnteresseerden. Deelname aan de netwerk activiteiten van het Business Netwerk Café is trouwens gratis.

Bekijk het profiel van Jan op Netwerklounge.

Facebook www.facebook.com

Gratis lidmaatschap.

Gestart als een virtuele gemeenschap voor studenten, maar nu meer en meer de richting van het zakelijk netwerken uit aan het gaan. Wereldwijd erg grote community.

Bekijk het profiel van Jan op Facebook.

 

V-Card

Wat? Een V-Card is een visitekaartje in elektronisch formaat. Anders gezegd: het is een contactkaartje uit je e-mail programma met je eigen gegevens.
Waarom?

Weinig mensen gebruiken een Business Card Reader (zie onder), nemen de tijd om de papieren visitekaartjes die ze hebben gekregen over te typen in hun e-mail programma of kopiëren de adresgegevens uit de handtekening onderaan een e-mail in een contactkaartje.

Dit heeft als gevolg dat ze niet altijd de mensen terugvinden op wie ze een beroep willen doen. Het gevaar is dat ze niet meer aan jou denken of niet meer met jou in contact kunnen treden.

Om dit op te lossen kan je na je eerste contact een e-mail sturen met in bijlage je V-Card. De ontvanger kan deze dan heel eenvoudig opslaan in zijn e-mail programma. Maak het anderen gemakkelijk om jou te contacteren.

Opletten: doe dit enkel de eerste keer. Voeg deze V-Card niet toe aan elke e-mail die je verstuurt. Mensen worden er gek van als ze keer op keer onnodige bijlagen krijgen.

Aanbieder Website Opmerkingen
Het e-mail programma dat je nu reeds gebruikt.

 

Business Card Readers

Wat? Kleine handscanners om visitekaartjes in te scannen.
Waarom?

Als je een Business Card Reader gebruikt, hoef je visitekaartjes niet meer over te typen.

Na het inscannen, wordt er tekstherkenning toegepast. De contactgegevens die zo van het visitekaartje worden gehaald, kunnen dan worden gestuurd naar je e-mail programma, database of spreadsheet.

Het gebruik van een Business Card Reader kan dus veel tijd besparen. Wees echter bewust dat deze technologie niet feilloos is. Je dient dus steeds na te kijken of de gegevens goed zijn ingescand en in de juiste velden zijn ingegeven.

We raden aan te investeren in een Business Card Reader als er op bepaalde momenten veel visitekaartjes dienen ingegeven te worden zoals na een beurs. Of anders één Business Card Reader aan te schaffen voor een ploeg van verkopers die deze ene Business Card Reader delen.

Aanbieder Website Opmerkingen
Iris www.amazon.com

Belgische firma die één van de wereld marktleiders is op het vlak van scannen en tekstherkenning.

Koop deze Iris Business Card Reader op Amazon: IRISCard Pro Business Card Scanner

CardScan www.amazon.com

Koop deze CardScan Personal v8 Card Scanner op Amazon: CardScan Personal v8 Card Scanner

 

Plaxo

Wat? Plaxo is een gratis tool die je helpt om steeds over de recentste gegevens van je netwerk te beschikken.
Waarom?

10% van de bevolking verandert jaarlijks van werk of van woonplaats. Vaak weten we dit niet en kost het ons veel tijd om deze persoon terug te vinden.

Zelfs als we wel weten dat iemands gegevens veranderd zijn, dan vergt het nog steeds werk om deze gegevens aan te passen.

Plaxo is momenteel het meest gekende bedrijf dat hierop een antwoord biedt door een tool ter beschikking te stellen waardoor iedereen zijn eigen gegevens up-to-date houdt.

Aanbieder Website Opmerkingen
Plaxo www.plaxo.com

Op deze website kan je gratis een plugin downloaden om in je e-mail programma te installeren. Er is een handleiding die uitlegt wat je allemaal kan doen met Plaxo. Let wel op: deze plugin is niet voor elk e-mail programma beschikbaar. Op dit moment voor Outlook, Outlook Express, Mac OS X en Mozilla Thunderbird. Dit kan echter elk moment veranderen. Kijk dus op de website of jouw e-mailprogramma er bij staat.

Hoe werkt het?

Elke keer dat iemand zijn gegevens aanpast via de Plaxo plug-in dan wordt iedereen in zijn adresboek die ook Plaxo heeft daarvan verwittigd via e-mail.
Als je zelf deze notificaties niet meer wil ontvangen, dan kan je deze in je settings afvinken.

Via Plaxo kan je trouwens ook e-Cards sturen (gratis en betalend).

Plaxo Pulse, de social network website van Plaxo, is dit moment nog in beta fase, maar zou binnen een tijdje een nieuwe speler kunnen worden.

 

LinkedIn toolbars

Wat? LinkedIn biedt twee gratis toolbars aan om meer efficiënt de brug te leggen tussen Outlook of een webbrowser enerzijds en LinkedIn anderzijds.
Waarom?

Als je regelmatig beroep doet op LinkedIn om iemand te vinden of als je efficiënter wil werken m.b.t. je contacten in Outlook, dan biedt LinkedIn ondersteuning.

Aanbieder Website Opmerkingen
LinkedIn www.linkedin.com

LinkedIn biedt twee toolbars aan:

 • Voor Outlook
 • Voor webbrowsers
 • De LinkedIn toolbar voor Outlook biedt een paar tools die je kunnen helpen om efficiënter met je contacten om te gaan. De "Grab" functie laat je bv. toe om de contactgegevens die onderaan in een e-mail staan om te zetten naar een contactkaartje met slechts twee handelingen: eerst de tekst van de handtekening selecteren en vervolgens op het "Grab" icoontje klikken. Er wordt vervolgens een nieuw contactkaartje aangemaakt.

  De LinkedIn toolbar voor browsers laat je toe om vanuit je browser direct naar contacten in LinkedIn te zoeken zonder eerst naar de website te moeten gaan. Dit werkt zoals de Google of Yahoo toolbar.

  PS: je vindt deze toolbars onderaan elke pagina op de website van LinkedIn.

   

  Xobni

  Wat? De gratis tool Xobni biedt een ander zicht op de gegevens uit Outlook. I.p.v. de e-mail als basis te gebruiken, is een persoon het basiselement. Dit betekent dat je vanuit elke e-mail een link hebt naar een extra toolbar met daarin gegevens over deze persoon, de e-mails en bestanden die je met hem/haar hebt uitgewisseld en wie gemeenschappelijke contacten zijn.
  Waarom?

  Soms kost het tijd en moeite om de gegevens van een bepaalde persoon op te zoeken of zitten e-mails die je met één persoon hebt uitgewisseld in verschillende folders. Xobni brengt dit voor je samen in een beknopt overzicht.

  Aanbieder Website Opmerkingen
  Xobni www.xobni.com

  Xobni brengt volgende informatie samen in een beknopt overzicht in een extra toolbar in Outlook:

  • Contactgegevens: naam, telefoonnummer, e-mailadres, ... worden uit de handtekening van de e-mail gehaald. Er is tevens een link met LinkedIn om de foto van deze persoon op te halen.
  • Statistieken van wanneer je e-mails hebt verzonden naar deze persoon en wanneer je deze hebt ontvangen. Ideaal om te zien wanneer het het beste moment is om iemand te contacteren.
  • Overzicht van alle uitgewisselde e-mails.
  • Overzicht van alle uitgewisselde bestanden.
  • Overzicht van het gemeenschappelijke netwerk. Dit is een lijst van alle personen die in één van de e-mails in cc stonden. Meestal zullen ze elkaar dus kennen, tenzij je af en toe e-mails stuurt naar groepen mensen die bv. hetzelfde profiel hebben, maar elkaar niet persoonlijk kennen.

  Xobni is een heel handige en bovendien gratis tool die je heel wat tijd kan besparen.

  Eén waarschuwing: sommige mensen hebben meer dan één e-mailadres. Deze worden nooit samen in één overzicht getoond. Het zou dus kunnen dat je toch nog e-mails mist als je hiermee geen rekening houdt!

   

  Texter

  Wat? Texter is een gratis programma dat toelaat om met behulp van "hotstrings" (lettercombinaties) hele stukken voorgedefinieerde tekst in een e-mail, Word document, website formulier of eender welke andere plaats in te passen.
  Waarom?

  Als je regelmatig dezelfde tekst dient te herbruiken, kan dit heel veel tijd besparen.

  Aanbieder Website Opmerkingen
  Lifehacker www.lifehacker.com

  M.b.v. de tool Texter kan je dus stukken tekst die je vaak dient te schrijven (zoals standaard antwoorden op vragen, wegbeschrijvingen, begroetingen of handtekeningen in e-mails, standaard uitnodigingen,...) opslaan en m.b.v. een lettercombinatie die je zelf kiest terug oproepen.

  Dit is een ongelooflijke tijdsbesparende tool als je veel dezelfde stukjes tekst dient te schrijven.

  Deze stukken tekst kunnen één zin zijn, maar ook hele paragrafen, zelfs met foto's ingeplakt.

  Op de website van Lifehacker vind je nog meer voorbeelden en toepassingsgebieden alsook een video hoe je Texter kan gebruiken.

   

  Autoresponders

  Wat?

  Een autoresponder is software die toelaat om een deel van de communicatie en opvolging te automatiseren.

  De meest gekende toepassing van een autoresponder is de "Out-of-office" boodschap.

  Andere toepassingen zijn de inschrijvingen en versturen van een nieuwsbrief of het opzetten van een e-course. De technologie achter de gratis networking e-course die wij aanbieden is een autoresponder.

  Waarom?

  Het delen van tips en andere waardevolle informatie helpt bij het opbouwen en onderhouden van relaties.

  Veel mensen en bedrijven beginnen er echter niet aan omdat ze opzien tegen de administratieve kant van de zaak. En terecht. Als er geen autoresponder software zou bestaan, dan zouden wij ook niet in staat zijn om een gratis e-course aan te bieden. Het manueel registreren van wie er zich inschrijft en het bijhouden van wie welk deel nog dient te krijgen is onbegonnen werk als er enkele duizenden mensen dit aanvragen.

  Het voordeel van autoresponders is dat je één maal de informatie schrijft die je wil delen en dan in de autoresponder aangeeft welk stuk info je op welk moment (= met welk interval) je wil bezorgen. Van het moment dat je dit hebt opgezet, loopt het voor de rest automatisch.

  Het gebruik van deze autoresponder technologie laat ons toe om onze kennis voor een stuk (gratis) te delen en ons tegelijkertijd te focussen op onze kernactiviteiten: trainingen en presentaties.

  Aanbieder Website Opmerkingen
  AutoResponsePlus3 (ARP3) www.autoresponseplus.com

  Dit is de autoresponder software die wij zelf gebruiken. Niet enkel om de e-course te versturen, maar ook voor onze nieuwsbrieven en updates van cursussen en nieuwigheden.

  Het grote voordeel van ARP3 is dat je slechts één maal dient te betalen en het dan ongelimiteerd kan gebruiken, onafgezien van het aantal personen in de database of hoeveel e-mails dat je verstuurt.

  Het enige nadeel is dat je deze software zelf ergens op een server moet doen draaien. Dit betekent extra werk: het huren van een server (maar dit kan redelijk goedkoop bij Godaddy, let wel op: niet elk hosting plan van Godaddy komt hiervoor in aanmerking) en het installeren van deze software.

  Tegenwoordig biedt ARP3 echter aan om deze installatie voor jou te doen (sterk aangeraden!) en kunnen ze ook suggesties geven m.b.t. bedrijven die de hosting van de software kunnen doen. Ondanks deze extra moeite is het dus niet te veel extra last en vooral op termijn veel goedkoper.

  Aweber www.aweber.com

  Snel en gemakkelijk op te zetten.

  De software draait op de servers van Aweber zelf, dus er hoeft geen installatie te worden gedaan. Zowel interessant voor autoresponders als voor nieuwsbrieven.

  Kosten: maandelijks bedrag afhankelijk van het aantal personen in de database.

  Heeft een kosteloze 30 dagen proefperiode.

  KickstartCart www.KickStartCart.com

  Op zich is dit meer een shopping cart oplossing (om verkoop en betalingen te regelen), maar er zit ook autoresponder en nieuwsbrief functionaliteit in.

  Als je dus ook verkoop via het Internet doet, heb je met KickStartCart een geïntegreerde oplossing. Anders is het aan te raden een andere autoresponder software te kiezen.

  Kosten: maandelijks bedrag afhankelijk van de gewenste functionaliteiten.

  Heeft een kosteloze 30 dagen proefperiode.

   

  Software voor nieuwsbrieven

  Wat?

  Een nieuwsbrief is informatie die de lezer tips en ideeën geeft.

  Door de huidige technologie gemakkelijk en goedkoop te doen via e-mail (hoewel een papieren nieuwsbrief nog steeds meer impact heeft).

  Vaak wordt dit verward met een reclamefolder. Belangrijk is het onderscheid dat publiciteit en tips dienen gescheiden te blijven. Het risico is immers dat nieuwsbrieven als reclame of zelfs SPAM worden aanzien en niet meer gelezen worden.

  Waarom?

  Het delen van tips en andere waardevolle informatie helpt bij het opbouwen en onderhouden van relaties.

  Veel mensen en bedrijven beginnen er echter niet aan omdat ze opzien tegen de administratieve kant van de zaak. En terecht.

  Als er geen software zou bestaan, dan zouden wij ook niet in staat zijn om onze tips uit te sturen. Het manueel registreren van wie er zich inschrijft en ook het bijhouden van een occasionele uitschrijver is onbegonnen werk als er enkele duizenden mensen zich abonneren op de nieuwsbrief.

  Aanbieder Website Opmerkingen
  AutoResponsePlus3 (ARP3) www.autoresponseplus.com

  Dit is de software die wij zelf gebruiken. Niet enkel om de tips te versturen, maar ook voor onze e-course en updates van cursussen en nieuwigheden.

  Het grote voordeel van ARP3 is dat je slechts één maal dient te betalen en het dan ongelimiteerd kan gebruiken, onafgezien van het aantal personen in de database of hoeveel e-mails dat je verstuurt.

  Het enige nadeel is dat je deze software zelf ergens op een server moet doen draaien. Dit betekent extra werk: het huren van een server (maar dit kan redelijk goedkoop bij Godaddy, let wel op: niet elk hosting plan van Godaddy komt hiervoor in aanmerking) en het installeren van deze software.

  Tegenwoordig biedt ARP3 echter aan om deze installatie voor jou te doen (sterk aangeraden!) en kunnen ze ook suggesties geven m.b.t. bedrijven die de hosting van de software kunnen doen. Ondanks deze extra moeite is het dus niet te veel extra last en vooral op termijn veel goedkoper.

  Aweber www.aweber.com

  Snel en gemakkelijk op te zetten.

  De software draait op de servers van Aweber zelf, dus er hoeft geen installatie te worden gedaan. Zowel interessant voor autoresponders als voor nieuwsbrieven.

  Kosten: maandelijks bedrag afhankelijk van het aantal personen in de database.

  Heeft een kosteloze 30 dagen proefperiode.

  KickstartCart www.KickStartCart.com

  Op zich is dit meer een shopping cart oplossing (om verkoop en betalingen te regelen), maar er zit ook autoresponder en nieuwsbrief functionaliteit in.

  Als je dus ook verkoop via het Internet doet, heb je met KickStartCart een geïntegreerde oplossing. Anders is het aan te raden een andere software te kiezen.

  Kosten: maandelijks bedrag afhankelijk van de gewenste functionaliteiten.

  Heeft een kosteloze 30 dagen proefperiode.

  Emailgarage www.emailgarage.com

  Belgisch bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in e-marketing waaronder nieuwsbrieven.

  Doorgedreven rapportering die ingebakken zit in het systeem. Heel gebruiksvriendelijk.

  Kosten: afhankelijk van het aantal e-mails: ofwel prijs per e-mail ofwel maandelijkse fee + klein bedrag per e-mail.

  Heeft een "trial versie" met 1000 gratis e-mails.

   

  Gratis en goedkoper telefoneren

  Wat?

  Eén van de beste manieren om relaties op te bouwen en te onderhouden is telefoneren.

  Dit kan echter vrij duur uitvallen, vooral als je naar het buitenland belt.

  Waarom?

  Telefonisch contact is persoonlijk, maar je hoeft je niet te verplaatsen. Dus een goede verhouding tijdsinvestering-relatieinvestering.

  Aanbieder Website Opmerkingen
  Skype www.skype.com

  Skype is de meest gebruikte tool om gratis te telefoneren via het Internet. Dit vereist dus wel dat beide personen achter hun computer zitten of een draadloos telefoontoestel of headset hebben die met de computer verbonden is.

  Bijkomende voordelen/functionaliteit:

  • Lagere kosten om naar een vast of mobiel toestel te bellen eender waar ter wereld.
  • Gratis messenging functionaliteit (live chat zoals bij Microsoft Messenger of Yahoo Messenger) met meerdere personen tegelijk.
  • Gratis video conferencing functionaliteit waarop verscheidene personen op een heel eenvoudige manier kunnen inloggen.

   

  Boeken over netwerken en referrals

  Wat?

  Natuurlijk zijn er meer goede boeken over netwerken dan enkel "Let's Connect!" (www.letsconnect.be).

  Waarom?

  Het lezen van verscheidene boeken over netwerken of referrals zal je meer invalshoeken bieden. Soms kan een bepaald inzicht dat door een andere schrijver anders verwoord is plots wel aanslaan, terwijl dat bij het eerste boek misschien niet het geval was.

  Aanbieder Website Opmerkingen
  Amazon List met top 20 boeken over netwerken en referrals www.amazon.com

  Als je op de link klikt, kom je terecht op Jan's Amazon Listmania lijst met de top 20 van de boeken over netwerken en referrals.

  Chauvinistisch als we zijn, staat Let's Connect op nummer 1 :-)


  Copyright 2004-2014 Networking Coach | Netwerk tools | Referral tools | Hulpmiddelen bij het netwerken